ny_afghanhund ny_skotsk_hjorthund ny_magyar_agar ny_greyhound ny_sloughi ny_whippet ny_faraohund ny_cirneco ny_borzoi ny_galgo_espanol ny_saluki ny_basenji

INSTÄLLT LC-PROV BJURHOLM 12/8

P g a det extrema väderläget som råder kan vi tyvärr inte genomföra provet i Bjurholm 12/8 2018.
Bonden som arrenderar fältet står inför nödslakt av boskap pga foderbrist. Alla fält måste få växa till mer för att få in så mycket foder som möjligt. Dessutom får vi inte köra ut på fälten pga den höga brandrisken.
Vi har letat nya fält i Bjurholm och I Umeå men får samma svar överallt. Ingen har råd att slå fälten nu utan måste vänta för att få in så mycket som möjligt till sina djur. Brandrisken är för stor för att köra ut på fälten.

Med knappt två veckor kvar till provet ser vi ingen annan lösning än att ställa in.

Vi åberopar force majeure, men kommer att betala tillbaka anmälningsavgiften minus 40 kr för administrativa avgifter enligt uppgifter i PM/inbjudan till provet.

SvVK/Norras utställning på lördagen 11/8 i Bjurholm kommer att genomföras men måste byta plats. Anledningen är som ovan, inga fordon får köras ut på fältet pga brandrisk vilket innebär att alla parkerings- och campingsmöjligheter försvinner.
Ny plats är inte klart men information kommer inom kort.
Den gemensamma middagen på kvällen kommer att genomföras men kanske i en annan form. Råder fortfarande eldningsförbud kan vi inte använda grillarna.

Med vänlig hälsning och en förhoppning att vi ses på utställningen, om ni har anmält, önskar
LCK/Norra genom Jessica Sjöstedt, ordf.